Pages

27 Ekim 2013 Pazar

Redhack Kimdir ?


1997 de devrimci dayanisma icerisinde zorluklarla kuruldu. Ezilen halklarin dijital alandaki orgutlu sesi olarak bircok eyleme imza atti.

● Isbankasi'ndan, Garantibank'a, Hurriyet'ten Milliyet'e Televizyon kanallarindan, radyo istasyonlarina kadar bircok unlu sayfayi kirdi devrimci sloganlar yazdi, bircok veriyi "kamulastirdi", radyolarda izinsiz bir sekilde kendi yayinini yapti..

E-Devleti cokertti. Turkiyenin hemen, hemen tum valiliklerini, kaymakamliklarini belediyelerini ayni anda cokertti.. Bu olay kamuoyuna "Once tehdit ettiler sonra cokerttiler" diye maloldu.. Devrimcilerin sozlerinin eri oldugunu, birsey soyledilermi yapacaklarini dunyaya birdefa daha gosterdi..

● Fa$istlerin korkulu ruyasi oldu, kirilmadik fa$ist site birakmadi.. Ana sayfalarina "Ate$i siz istediniz bizde ate$ olup geldik" "kahrolsun fa$izm ya$asin sosyalizm" notlari yerle$tirildi.. Bu notlar fa$istleri kudurturken, ezlenlere moral a$iladi..


● Bununlada kalmadi egemenlerin can damarlarina yoneldi. Istanbuldaki online trafik cezalarini sildi.. Bu Birgun'den Hurriyete bircok gazetede haber oldu..

● Polis'in gizli belgelerini yayinladi.Mobesse gibi karsi-devrim icin kullanilan teknolojilerin en ince ayrintisini bile de$ifre etti..

● Burjuva basindaki sansuru delerek "kahrolsun fa$izm" gibi sloganlarimizi haber yaptirdi. Hurriyet gibi sitelerde "IETT sitesine Kizil hacker darbesi" "Polis sitesine Kizil hack" "Polis sitesine 12 eylul Hacki" gibi basliklarla "iktidar namlunun ucundadir" sloganlarimizla haber oldu..

● RedHack ile ilgili Haberleri yapmiyan, sansur uygulayan Milliyet gibi gazeteleri hackleyip,kendi haberini kendi yapti.. bu olay "Hackerlar kendi haberini kendi yapti" ba$ligiyla kamuoyuna maloldu..

● Devrimci dayanismanin urunu olarak hic bir sekilde orgut ayrimi yapmadi. Tum devrimci, demokrat, sosyalist komunist, vb muhalif orgutleri "illegali esas tutanlar" ba$ta sahiplenmek uzere sahiplendi! Bireysel veya grupsal cikarlari on plana cikarmayi bozgunculuk olarak belirledi..

● Rtuk'un sayfasini kirip, halk adina eri$ime kapatti..

●Sivas katliaminin yil donumunde sivas valiligi dahil olmal uzere her sene binlerce site kirdi.. Sivas Katliaminin asil sorumlusunu aramaya gerek olmadigini,AKP+Devlet+MGK+ABD gibi formularize edilebilecek formullerin ciktigi nokta olan fa$izmin sorumlu oldugunu ve halen katillerin iktidarda oldugunu yuzlerce devlet sitesinden illegal bir sekilde haykirdi..

● 19 aralik katliamini her yil araliksiz protesto etti. Ettigi protestolarin siddetinden egemenler iletisim sistemlerini kapatti ve kamuoyuna mal oldu..Icisleri bakanligindan Tubitak'a kadar bircok sayfayi kirdi..

30 Mart 1 Mayis, 6 Mayis, 18 Mayis 2 Temmuz, 12 Eylul, 19 Aralik vb. Devrimciler icin anlam ifade eden gunlerde sansasyonel eylemlere imza atti..

● Devrimci dayani$manin urunu ve guzel bir ornegi olan RedHack (Kizil Hackerlar) olarak onlarca program yuzlerce makale yazdi..

● Tek sosyalist devrimci hacker grubu olmanin yani sira, Tek tuzugu olan hacker grubu olarak tarihe gecti. ● Hakkinda yuzlerce sorusturma acildi ve Tek kayip vermedi.Egemenlere proleteryanin zekasini, devrimcilerin her alanda gosterdigi basariyi bir defa daha gosterirken, ezilenlere moral a$iladi..


● Kirilan devrimci sayfalarin missilemesini hemen yapti.Guvenligi zayif olan devrimci sistemlerin guvenliligi icin her daim cabaladi..

● Hacker'liga sempati duyan fakat sosyalizmi tanimiyan bireylere sosyalizmi a$ilayarak borcok genc insani devrim icin kazandi devrimci saflara yonlendirdi..

Tempo gibi dergilere yaptigi aciklamalarla "acik" bir sekilde devrimci orgutleri desteklediklerini, devrimci $iddet'ten yana olduklarini soylerek dikkatleri uzerlerine cekti..

● Enternasyonalist anlamda calismalar yapti, yabanci dillerdeki gruplari sosyalizme ve redhack kulturune davet etti, beraber eylemler duzenledi..
ve daha neler, neler...

Dijital ortamda yanliz degilsiniz..

Ezilenlerin, Yoksullarin, Iscilerin, Emekcilerin, Koylulerin, Ogrencilerin, Kadinlarin her alanda oldugu gibi bu alandada orgutlu bir gucu var ve sizin icin sava$makta..

Reel mucadele bicimlerinin esas bu gibi alanlarin tali oldugunu ilkesel olarak kabul eden redhack, egemenlere devrimcilerin hic bir ortamda nefes aldirmayacaginin bir kaniti olarak siniflar varoldukca kendini varedecektir..

Artik hic bir$ey eskisi gibi olmayacak.. Ate$i siz istediniz bizde cehennem olup geldik!
members@kizilhack.org - irc.abjects.net #redhack
Halk icin Hack

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder