Pages

16 Mayıs 2013 Perşembe

Hacker Tarihi ve En Meşhur Hackerlar

Suçum merakımın bir parçası. ...Ben bir hacker'ım. Bize tek tek engel olabilirsiniz ama hepimizi durduramazsınız." Hacker Manifestosu'ndan alınan bu ifadeler, onları çok iyi tanımlıyor. Bilgisayar dünyasının haşarı çocuklarının tarihi 1960'lı yıllara kadar gidiyor. İşte ilk elektronik bilgisayarla birlikte ortaya çıkan hacker'lığın kilometre taşları ve en ünlü hackerlar:

9 Mayıs 2013 Perşembe

Dünya da Bulunan Gizemli 10 Nesne !.


Binlerce yıllık gizemlere açıklama getirilemiyor. hal böyle olunca ne Mayalılar ı ne İnkalıları nede Mu kıtasını , Atlantisi bilmek ve tanımlamak çok zor.... Açıkçası bir hayal !. Biz daha 1000 yıl öncesine dayanan bir sıırrı çözemiyoruz. Piramitlerdeki bir hiyerogrif te Güneş sisteminde 10 gezegen gösteriliyor muş, bizlere ise hep 9 gezegen öğretilmişti... hemde teknolojik bilgiler dahilinde oysa onlarda ne vardı !. BUNA BENZER DAHA SAYMAKLA BİTMEYEN YÜZLERCE KONU VAR ASLINDA ... Nette dolaşırken birkaçına rastladım.. 

Sultan II. Abdülhamid’in Şifreli Masası

Sultanın Sırrı filminde, Amerikalı ajan, II. Abdülhamit’e ait şifreli dolabın peşine düşüyor. Sultan Abdülhamit, Yıldız Sarayı’nda kendine özel yaptırdığı marangozhanede böyle bir dolap yaptı mı bilemiyoruz ama özel bölmeleri olan şifreli masası Beylerbeyi Sarayı 28 No’lu odada özenle korunuyor.
Sırlarla dolu bir padişah olarak tanınan II. Abdülhamit, 27 Nisan 1909′da tahttan indirildi ve sürgüne yollandı. Üç yıl boyunca Selanik’te kaldı. 1912′de Beylerbeyi Sarayı’na getirildi, son nefesini verdiği 10 Şubat 1918′e kadar burada yaşadı. II. Abdülhamit, hattat babası Abdülmecid Han gibi zeka ve dehasını konuşturan usta bir marangozdu.

Maya Uygarlığı'nın Çöküşü

Zaman: 900 yılları 

Mekân: Orta Amerika'nın Güney Maya Ovası



İnsan tasarımlarının dağıtılması işte böyle oldu. insanlar devrildiler, yerlerde sürtündüler. Yüzleri ve ağızları paramparça edildi. POPOL VUH, 16. YÜZYIL



Mezoamerika'nın eski Mayalar'ı, bütün Amerikan uygarlıklarının en gösterişlisi ve uzun ömürlüsüydü. Bir zamanlar mütevazı köy çiftçileri olan Mayalar tropik ülkelerini güçlü lordlar tarafından yönetilen site-devletlere dönüştürmüşlerdi.

KIBRIS’TA KANLI NOEL 21-25 ARALIK 1963

KIBRIS’TA KANLI NOEL 21-25 ARALIK 1963


Rum-Yunan yayılmacılığının, Türk Halkına yönelik silahlı saldırıya, etnik temizliğe ve soykırıma dönüştüğü 21 Aralık 196...3 Kanlı Noel’inin 49. yıldönümünde, herkesin bir kez daha ellerini başının arasına alıp “nereye gidiyoruz?” diye sorması gerekmektedir...

Yahudiler Neden Her Gittikleri Yerden Kovuldular?

Yahudiler Neden Her Gittikleri Yerden Kovuldular?

Tarih boyunca Yahudilerin hemen hemen her yerden kovulması sadece bir tesadüf mü yoksa bu insanların girdikleri toplum içinde yaptıkları işler nedeniyle artık dayanılmaz hale gelmelerinden mi kaynaklanmaktır? 
İşte Yahudiler'in kovulmalarının nedenleri..?

Ayasofya Nedir Dikili taş ve Anlamı Nedir ?

Bir tablo dan ve Ayasofya dan bahsetmek istiyorum Osmanlı imp. Son saray ressamı Fausto Zonaro (1854-1929) tarafından yapılmıştır Meslek hayatına duvarcı çırağı olarak başlamış İtalyan bir Yahudi’dir Tabloda kendini de resmetmiş olarak görmektesiniz .İstanbul’un fethinde kendisini elinde bir mavzerle yeniçeri olarak resmeden ressam bir işaret bırakmış olabilir mi? şöyle ki tokalı giriş neden 19 tane sütunlu girişin anlamı nedir Tevrat’ın 19sırrı acaba nedir Neden bütün yeni çeri askerlerinin elinde balta mızrak varken Zonaroda mavzer var ve hangi yöne bakıyor göz neden kapalı Dikili taştaki gözlerden neden sadece Ayasofya’yı gören gözün çizimi tam acaba her şeyi gören gözmüdür. Dünyada kaç adet dikili taş vardır ve nerelerdedir herşeyi gören göz onlarda nereye bakmaktadır Ayasofya’daki deisis mozaiği Hz. İsa yerine acaba Apollo olabilirmi .Sağ kaşının üzerindeki yara izi 11 sayısının işaretimdir 

İlk ELEKTRİKLİ SANDALYE İDAMI

Tarihin ilk ELEKTRİKLİ SANDALYE İDAMI 6 Ağustos 1890'da gerçekleşmiş olup büyük bir insanlık dramı ve rezalete yol açmıştır. İnfazı yapılacak suçlu İngiliz anahtarlarıyla seri cinayetler işlemiş bir Amerikan vatandaşı, Willlam Kemmler idi. İlk denemede yeterli bağlanmadığı için akımdan çıkan Kemmler, sandalyeden fırlamıştır. Ölüm makinasının idama tekrar hazır olması için belirli bir süre geçmesi gerektiğinden, mahkumun şuurunun yerine gelmesine vakit yetmiştir. 2. denemede daha da büyük br vahşet yaşanmıştır. Makina mahkumla beraber alev almıştır.

STOCKHOLM SENDROMU

STOCKHOLM SENDROMU, rehinenin kendisini rehin alan kişiye duygusal anlamda bağlanmasını anlatan terimdir. Bu sendrom adını 1973 yılında İsveç'in başkenti Stockholm'de